Menu Zavřeno

QR STORY? Aneb jak na QR kódy s knihou i bez knihy?

Dnes jsme spustili videoportál, který je součástí multimediální knihy Základní škola volejbalu, 7 věků – 7 kroků. Informoval jsem, že základní metodickou jednotkou systému je balíček, v němž mají jednotlivé videoklipy logickou návaznost. Z QR kódu v knize se tedy dostanete na jeden balíček, jenž se skládá ze dvou až pěti videoklipů. Zde je jedna ukázka zdarma: https://kompas2020.cz/video/57-stit. Zbývá odpovědět dvě otázky.

Zaprvé, jak se dostat ke knize. Český volejbalový svaz získal 1000 knih, které distribuuje buď na svá školení nebo na krajské volejbalové svazy. Každý kraj obdržel 40 výtisků a vy se zajímejte, jak je předává dál. Další možnost je knihu zakoupit v některém knihkupectví, nejlépe v Luxoru, protože vydavatelem je Euromedia. Třetí možností je získat knihu na kempech Volejbalové akademie.

Zadruhé je tu situace, že knihu nevlastníte. To je sice škoda, poněvadž metodický bonus je v propojení knihy a videí, ale přesto se na videa lze dostat na tomto odkazu:www.kompas2020.cz, kde kliknete na záložku „Katalog videí“ a vidíte položky prvního učebního kroku: prsty, bagr, útočný úder, vrchní rotované podání, blok a pádová technika. Po jejich rozkliknutí už jste na balíčcích a jednotlivých videích. Následuje postup, jak nakoupit video, popsaný zde: https://kompas2020.cz/jak-nakupovat.

Další možností, kterou budu nabízet z fb, případně IG, kliknutí na QR kód, který budu pravidelně zasazovat do různých grafik. Například na této grafice vidíte 3 QR kódy, které vedou v k třem balíčkům odbití prsty: IMITACE, popis poloh a pohybů těla a paží, LOKOMOCE, tedy přesuny, REALIZACE, to je vlastní odbití prsty. Stejně jako tyto 3 QR kódy, vedou k videům i následující 3 odkazy:

https://kompas2020.cz/balicek/21-prsty-imitace

https://kompas2020.cz/balicek/22-prsty-lokomoce

https://kompas2020.cz/balicek/23-prsty-realizace

A teď už zbývá pouze popřát si, ať všechno funguje a vaší přízeň. Start takovýchto projektů se neobejde bez potíží, pokud nějaké technologické objevíte, okamžitě nás informujte. Chceme, aby služba byla bezchybná. Taková určitě bude, jen co vychytáme všechny mouchy.