Menu Zavřeno

ŠAMAN

Oslavili jsme 100. díl podcastu PŘES PŘÍKOP, který jsme natočili poprvé živě s diváky. Pozvání přijal světově ceněný fyzioterapeut, profesor Pavel Kolář, který je pro mě ovšem něco víc. Duchovní? Ne, šaman se hodí víc. Léčí odbornými metodami, ale i dotykem či slovem, někdy dokonce jen svou přítomností. Prostě Šaman. Když je problém, volá se Kolář. Za svou kariéru pomohl ve vypjatých okamžicích špičkovým olympionikům, VIP osobnostem, ale stále se věnuje třeba i dětem.

Přivítal jsem ho panákem Moravcovy slivovice, poněvadž i on mi naleje, když ho navštívím a nejdu zrovna s bolavým ramenem. Taková naše společná neřest. Povídali jsme třeba o tom, co o zdravotním stavu prozradí náš postoj. Proč je proti tomu, aby se fyzioterapie vydělovala z širší medicíny a existovala samostatně. Proč je stres v životě nutný. Proč bychom měli respektovat biologickou přirozenost člověka a nenechat se unést moderními trendy, kdy si holčička hraje s autíčkem a chlapec s panenkou. Proč má i bolest velký význam v životě.

Byli jsme i velice osobní a chtěli jsme představit Pavla Koláře, v Česku vnímaného jako poloboha, také i jako občana, který má světské neřesti jako každý jiný. A hlavně, v čem vidí smysl života, kvůli kterému se ráno vyplatí vstát z postele. Příjemný poslech 100. dílu. @presprikop@olympijskytym#presprikop#fyzioterapie#hanik#volleyball